Jajka w buraczanej otoczce

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jeśli znudziły Wam się klasyczne gotowane jajka z majonezem polecam odświeżyć jajeczny klasyk przy pomocy zakwasu buraczanego. Dzięki niemu zyskują nie tylko fantastyczny kolor ale również delikatny buraczany smak.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    300ml zakwasu buraczanego
    3 łyżki majonezu
    rzeżucha
    rzodkiewki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Jajko Przystawki

Jajka w buraczanej otoczce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Jajka obieramy ze skorupek i wkładamy do wysokiego naczynia. Zalewamy zakwasem na czerwony barszcz i pozostawiamy na noc w lodówce.
    Następnie wyciągamy, delikatnie osuszamy, przekrawamy na pół.
    Jajka serwujemy z majonezem wymieszanym z 2-3 łyżkami zakwasu buraczanego, rzeżuchą i kawałkami rzodkiewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować