"Różowe jajka "

4.51 (194 ocen)

Ugotowane jajka obierz ze skorupek. Do wysokiego naczynia ( np. słoika ) wlej wodę, ocet jabłkowy i koncentrat z buraków. Wsyp wszystkie przyprawy i dodaj czosnek. Wrzuć jajka do marynaty i przykryj słoik. Włóż do lodówki na 12 godzin.

Składniki:


  • 6 jajek ugotowanych na twardo ,
    1 szklanka wody,
    1/2 szklanki koncentratu z buraków,
    3 łyżki octu jabłkowego,
    1 płaska łyżeczka soli,
    2 listki laurowe,
    ziele angielskie, ( około 3 kuleczek )
    2 małe ząbki czosnku.
Wystaw ocenę:

4.51 (194 ocen)

Zobacz również:

Barszcz Jajko Przystawki

"różowe jajka " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • "Różowe jajka "  1. Ugotowane jajka obierz ze skorupek. Do wysokiego naczynia ( np. słoika ) wlej wodę, ocet jabłkowy i koncentrat z buraków. Wsyp wszystkie przyprawy i dodaj czosnek. Wrzuć jajka do marynaty i przykryj słoik. Włóż do lodówki na 12 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować