Rolady z piersi kurczaka w sosie prowansalskim

4.5 (188 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Do przygotowania tej potrawy użyłam produktu z linii Danie ze smakiem Kamis Kurczak w sosie prowansalskim. Takie rolady również polecam na karnawał i przyjęcia.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 70 dekagramów
    - pieczarki: 20 dekagramów
    - marchew (mała): 2 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - masło: 4 łyżki
    - bazylia,curry,majeranek,sól,pieprz (do smaku): 1 łyżka
    - Danie ze smakiem Kurczak w sosie prowansalskim: 1 sztuka
    - ser mozzarella: 10 dekagramów
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolady z piersi kurczaka w sosie prowansalskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka dzielimy na 4 części i rozbijamy na desce.
    Farsz: Marchew, cebulę ,pieczarki, należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dusić maśle z dodatkiem przypraw. Gotowy zimny farsz rozsmarować na piersi z kurczaka, położyć małe kawałki sera mozarella. Zwinąć roladki i włożyć do naczynia żaroodpornego,zalać sosem prowansalskim przygotowanym wg przepisu na opakowaniu. Zapiekać przez około 45 minut w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki Pierś z kurczaka Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować