Piersi kurczaka w miodowym sosie

4.5 (204 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Piersi kurczaka w miodowym sosie

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    3-4 ząbki czosnku
    pieprz, sól
    łyżeczka papryki w proszku
    mąka do panierowania
    olej – 4 łyżki
    szklanka mleka
    2 łyżki miodu
    2-3 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (204 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Piersi kurczaka w miodowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka umyć, obrać z błonek, osuszyć. Olej rozmieszać z papryką oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Filety obtoczyć w powstałej marynacie, doprawić solą i pieprzem.
    Miód wymieszać z mlekiem. Rozgrzać patelnię, dodać 2 łyżki oleju. Filety obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron. Zalać mlekiem, dodać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Dusić kilkanaście minut.
    Podawać z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować