Piersi kurczaka w sosie pietruszkowym

4.93 (178 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mięso tak przygotowane jest mięciutkie i soczyste, a sos bardzo aromatyczny

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 piersi z kurczaka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki masła
    2 łyżki oleju
    Sól i pieprz
    1 łyżka sosu sojowego ciemnego
    pęczek pietruszki
    100 ml kremówki
    1 łyżka mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4.93 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi kurczaka w sosie pietruszkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso tniemy na większe kawałki.
    Każdy solimy, pieprzymy i smażymy na rozgrzanej patelni, na odrobinie oleju, na złoty kolor.
  • 2. Mięso przekładamy do garnka, dodajemy masło, sos sojowy, ok. 0,5 wody, posiekaną cebulę i czosnek.
    Gotujemy ok 20 minut.
    Na koniec dodajemy śmietankę i posiekaną pietruszkę. Ewentualnie zageszczamy mąką.
    Doprawiamy do smaku.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować