PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Rolada z boczkuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/82/be5e0d36b1765f953dee980f35c561743aa96817.jpeg36724896http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/rolada-z-boczku-49
1,3 kg surowego boczku (bez skóry i kości)
1,5 litra wywaru warzywnego (może być z kostki)
5 jajek
3 łyżki kaszki kukurydzianej
3 ząbki czosnku
2 cebule
olej do smażenia
posiekana natka pietruszki
sól,pieprz,tymianek,bazylia,oregano,ostra papryka do smaku
liść laurowy
3 ziarna ziela angielskiego
Sposób przygotowania przepisu:
Rolada z boczku
1.
Cebulę oczyścić i pokroić w kostkę,zeszklić na oleju.Następnie razem
z boczkiem przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać
jajka,przeciśnięty przez praskę czosnek,kaszkę kukurydzianą ,natkę
pietruszki,przyprawy do smaku.Wszystko wyrobić.
2.
Z tak przygotowanej masy uformować dwa rulony i zawinąć w mokrą gazę. Włożyć je do gorącego wywaru,dodać liść laurowy,ziela angielskiego i gotować 45minut na małym ogniu. Gdy wywar zrobi się
zimny,rolady wyjąć,odwinąć z gazy i włożyć na 1 godz. do lodówki.
Idealne na kanapki jako dodatek do surówek.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze