PIERSI Z KURCZAKA W BIAŁYM SOSIE

4.5 (167 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo prosty do przygotowania, smaczny obiadek

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół kg piersi z kurczaka
    sól, pieprz, słodka papryka
    sos:
    pół szklanki śmietanki 12%
    1 szklanka bulionu warzywnego
    2 ziela ang
    1 listek laurowy
    pęczek natki pietruszki
    sól, pieprz
    dodatkowo: olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Piersi z kurczaka w białym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Piersi z kurczaka kroimy na kotlety, delikatnie rozbijamy. Każdy plaster oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką. Smażymy na rumiano z obu stron na niewielkiej ilości oleju. Osączamy
    * W garnuszku zagotowujemy bulion, dodajemy przyprawy, wkładamy usmażone mięso. Doprawiamy do smaku bulion solą i pieprzem. Gotujemy na wolnym ogniu 3 minuty. Po tym czasie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, dusimy ok 3 minut, po czym dolewamy śmietankę, mieszamy. Po chwili sos zgęstnieje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Natka pietruszki Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować