Zupa warzywna z zacierkami

4.51 (144 ocen)

Zupa warzywna z zacierkami - taką zupę gotowała moja babcia.

Składniki:

  • 3 ziemniaki
    200 g kapusty białej
    1 marchewka
    1 pietruszka
    kawałek pora (biała część)
    1 liść laurowy
    1,5 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 kostka rosołowa
    pieprz do smaku
    masło do smażenia

    Zacierka:
    1 jajko
    100g mąki
    szczypta soli

    Z mąki, jajka i soli zarobić ciasto,poskubać małe kluseczki.
Wystaw ocenę:

4.51 (144 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa warzywna z zacierkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa warzywna z zacierkami 1. Warzywa oczyścić. Ziemniaki,kapustę pokroić w kostkę,marchewkę i
    pietruszkę w plasterki. Por w krążki i zeszklić na maśle. Kostkę
    rosołową rozpuścić w 1,5 l gorącej wody,dodać warzywa,liść laurowy
    i gotować 15 minut. Następnie dodać przygotowane zacierki i gotować 5
    minut.Pod koniec gotowania wsypać natkę pietruszki. Doprawić do smaku
    pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować