Roladki wieprzowe z warzywami i serem w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie zrobiłam na kolacje dla znajomych , byli zachwyceni . Roladki nafaszerowałam roszponką, ogórkiem konserwowym , papryką i serem , skąpałam w sosie pomidorowym i gotowe :)))

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 plastrów schabu wieprzowego - ok. 800 g.
    2 łyżki przyprawy do mięs
    2 garście roszponki
    2 ogórki konserwowe
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 cebuli
    ok. 150 g. żółtego sera - u mnie gołda
    700 g. przecieru pomidorowego z bazylią
    3 ząbki czosnku
    1 cebula
    2 łyżki masła
    2 listki laurowe
    2 szczypty majeranku
    2 szczypty oregano
    2 szczypty suszonej bazylii
    sól i pieprz do smaku
    olej do smażenia
    Dodatkowo:
    2 łyżki twardego żółtego sera typu cheddar
    natka pietruszki do posypania
    naczynie do zapiekania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Sosy

Roladki wieprzowe z warzywami i serem w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki wieprzowe z warzywami i serem w sosie pomidorowym 1. Na maśle szklę pokrojoną w kostkę całą cebulę, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek , chwilę podsmażam , dodaję przecier pomidorowy , listki laurowe , doprawiam majerankiem , oregano , bazylią , solą i pieprzem , doprowadzam do zagotowania , odstawiam .
  • Roladki wieprzowe z warzywami i serem w sosie pomidorowym 2. Każdy plaster mięsa rozbijam tłuczkiem , posypuje przyprawą do mięs , na każdym plasterku kładę porcję roszponki , pokrojone w paski - paprykę , ogórka , piórka cebuli , porcję startego na tarce o dużych oczkach żółtego sera , zwijam roladki .
  • Roladki wieprzowe z warzywami i serem w sosie pomidorowym 3. Roladki obsmażam z obu stron na rozgrzanym oleju na rumiano .
  • Roladki wieprzowe z warzywami i serem w sosie pomidorowym 4. Do naczynia do zapiekania wlewam połowę sosu , układam roladki , zalewam pozostałym sosem , naczynie wstawia do piekarnika , zapiekam ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni . Po tym czasie piekarnik wyłączam, roladki posypuję startym twardym serem , pozostawiam w piekarniku na 10 minut . Roladki podaję posypane natką pietruszki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować