Parówki z warzywami w sosie pomidorowym

4.5 (152 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygotowania. Mimo to zasmakuje każdemu, bo zwykłe parówki zmienią się w barwną i smaczną potrawę.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 8-10 parówek
    2 marchewki
    2 cebule
    1 pietruszka
    Kawałek selera
    2-3 łyżki przecieru pomidorowego
    2-3 łyżki ketchupu pikantnego
    Ostra mielona papryka, mielona słodka papryka
    Szczypta cukru
    Sól, pieprz
    Oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos pomidorowy

Parówki z warzywami w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki pokroić w krążki, podsmażyć na oliwie, przełożyć do garnka. Na patelni podsmażyć posiekaną drobno cebulę, dołożyć do parówek. Marchewki, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa przełożyć do garnka. Całość zalać wodą, tak, aby przykryła wszystkie składniki i zagotować. Gdy warzywa zmiękną, dodać przecier pomidorowy i ketchup. Sos wymieszać i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Parówki Przecier pomidorowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować