Rolada z karkówki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Do zrobienia tej rolady trochę zainspirowała mnie koleżanka z pracy.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • około 1,5 kg kawałek karkówki
    kilka plasterków sera żółtego
    ok6-7 pieczarek
    kilka różyczek brokuła
    łyżka masła
    Marynata:
    2 łyżki oleju
    łyżka przyprawy do wieprzowiny
    1 ząbek czosnku
    łyżka drobniutko posiekanej cebuli
    ususzony i zmielony 1 listek laurowy
    sznurek do związania rolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Karkówkę, rozciąć w poprzek aby powstał 1 płat mięsa.
    Wszystkie składniki marynaty zmiksować dokładnie w blenderze, następnie marynatą dokładnie natrzeć mięso, zwinąć w roladę i wstawić do lodówki, najlepiej "dziś na jutro".
    Pieczarki obrać ,opłukać, pokroić i usmażyć na maśle, pod koniec dodać różyczki brokuła i dusić razem tyle aż brokuł będzie miękki.
    Mięso wyciągnąć z lodówki rozwinąć, ułożyć na nim plasterki żółtego sera. Na ser wyłożyć pieczarki z brokułem i całość zwinąć z powrotem w roladę. Gotową, ściśle związać sznurkiem bawełnianym i włożyć do foliowego rękawa. Ułożyć w rondlu lub naczyniu żaroodpornym i piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 1,5 godziny.
    Podawać na gorąco jako drugie danie np. z ziemniakami.

Porady

Mięso w marynacie najlepiej pozostawić na całą noc.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Rolada z karkówki

To może cię zainteresować