Rolada z karkówki

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Kolejna propozycja na mięsną roladkę z dodatkiem przecieru warzywnego, mięsa mielonego i pieczarek.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    30dkg mięsa mielonego (łopatka)
    4 pieczarki
    3 łyżeczki sosu warzywnego ajvar (papryka-bakłażan)
    1 pęczek natki pietruszki
    sól, pieprz

    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rolada z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rozbijamy mięso 1. Karkówkę nacinamy w dwóch miejscach, rozkładamy i rozbijamy na jak najcieńszy płat. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron, a z jednej smarujemy sosem warzywnym.
  • Nakładamy pozostałe składniki 2. Na sos nakładamy przyprawione solą i pieprzem mięso mielone, kawałki pieczarek i posiekaną natkę pietruszki. Zostawiamy ok 3cm pasek na całej długości szerszego boku.
  • Mięso zwijamy, okręcamy sznurkiem i pieczemy w rękawie 3. Mięso zwijamy na kształt rolady, obwiązujemy sznurkiem i przekładamy do rękawa do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 170st C piekarnika i pieczemy ok 2 godziny.

Porady

Jeśli chcemy pokroić mięso w cienkie plastry musimy zostawić na ok 2 godziny aż przestygnie. Inaczej mięso będzie się kruszyło.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mięso Wieprzowina Nadzienie Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować