Gulasz z karkówki

4.3 (233 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób

Ostatnio mamy kryzys, ale nie w gotowaniu. Po prostu mamy teraz okres jedzenia rodzimych, tradycyjnych dań. Tradycja rosół w niedzielę, kotlet schabowy…w poniedziałek pomidorowa. U nas to rzadkość. I nawet nie wiecie, jak bardzo zazdrościmy Wam takiego jedzenia, lookając foty z rosołem

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 500 g karkówki wieprzowej
    2 łyżki mąki do oprószenia
    1 duża cebula
    2 żabki czosnku
    2 liście laurowe
    2 ziarna ziela angielskiego
    700 ml bulionu wołowego
    1 łyżka mąki do zagęszczenia
    100 ml zimnej wody do mąki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.3 (233 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z karkówki 1. Mięso kroimy w kostkę. Oprószamy mąką.
    Cebulę i czosnek siekamy.
    Na rozgrzanym smalcu, smażymy mięso. Dodajemy cebulę i czosnek. Wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie i dusimy pod przykryciem przez kwadrans, uważając by nie przypalić.
    Po 15 minutach zalewamy gorącym bulionem i dusimy na wolnym ogniu przez 45 min.
    Mąkę rozrabiamy z wodą, dodajemy do całości, zagotowujemy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować