Rolada biszkoptowa z jabłkami

3 (2 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bardzo smaczne ciasto. Pyszna i delikatna rolada biszkoptowa z jabłkami. Ciasto jest proste i szybkie w przygotowaniu. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg jabłek
    2 łyżeczki cynamonu
    4 jajka
    3/4 szkl cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    2 łyżki oleju
    1/2 szkl mąki orkiszowej jasnej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    blaszka z piekarnika
    papier do pieczenia
    wilgotna ściereczka
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Rolada biszkoptowa z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy i wycieramy, kroimy i obieramy. Usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Odstawiamy. Jajka wybijamy do miski i wsypujemy oba cukry, ubijamy na puszystą masę. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i wlewamy olej, miksujemy do połączenia składników.

    Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wkładamy jabłka i wyrównujemy. Posypujemy cynamonem i wlewamy przygotowane ciasto, wyrównujemy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

    Ciasto przekładamy na wilgotną ściereczkę, tak aby papier do pieczenia był na wierzchu. Delikatnie zdejmujemy papier i zwijamy roladę, odstawiamy do ostudzenia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować