Rolada biszkoptowa z jabłkami

4.5 (162 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Łatwa w wykonaniu rolada biszkoptowa z jabłkami

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 dużych jajek
    5 łyżek cukru
    1 cukier wanilinowy
    5 łyżek mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki oleju

    Ponadto:
    ok. 4 jabłek
    1 łyżka cynamonu
    3 łyżki bułki tartej
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Rolada biszkoptowa

Rolada biszkoptowa z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać, pokroić w ósemki, wymieszać z cynamonem i bułką tartą. Poukładać na blaszce o wym. 27x33 cm wyłożonej pergaminem.
  • 2. Białka ubić ze szczyptą soli, cukrem, cukrem wanilinowym i żółtkami. Mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia wymieszać i połączyć z masą żółtkową. Dodać olej i wylać ciasto na jabłka. Wyrównać i piec w temp.170 stopni ok. 40-45 minut.
  • 3. Upieczone gorące ciasto wyłożyć na ściereczkę kuchenną, zwinąć w roladę. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować