Pulpeciki z białej kiełbasy zapiekane w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę wyjąć z osłonek, wymieszać w misce i uformować pulpeciki po czym przesmażyć je na patelni i odstawić na bok.
2.W garnku rozpuścić masło po czym dodać do niego mąkę kukurydzianą i dosłownie chwilę razem przesmażyć na małym ogniu. Następnie do tak przygotowanej zasmażki wlać mleko wymieszane ze śmietaną oraz chrzanem i energicznie mieszać trzepaczką do zgęstnienia. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
3.Na dno naczynka żaroodpornego wylać sos chrzanowy i posypać go suszoną żurawiną po czym ułożyć na nim przygotowane wcześniej pulpety a wierzch udekorować gałązka rozmarynu i całość włożyć do nagrzanego piekarnika do 180°C (góra-_dół) na 35-40min. Smacznego ♥
Komentarze