Z białej kiełbasy można wyczarować wiele ciekawych dań,taka pieczeń będzie świetną przystawką na Wielkanocny stół,
pokrojona w plastry będzie smaczną wędliną do pieczywa.
1 godz. 5 min
Więcej niż 10 osób
Średni
Składniki:
1 kg surowej białej kiełbasy
jajko
majeranek
sól
pieprz
240 g paluszków serowych(Twister)
Pieczeń z białej kiełbasy i sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białą kiełbasę wyjąć z flaka,włożyć do miski dodać jajko, majeranek w razie potrzeby sól i pieprz do smaku,dokładnie wyrobić na gładką masę.
Masę kiełbasianą podzielić na trzy części.
2.Podłużną foremkę 12x 25 cm wysmarować tłuszczem dno wyłożyć jedną częścią masy na masie ułożyć w trzech rzędach paluszki serowe,przykryć druga częścią masy i znów ułożyć paluszki w trzech rzędach,przykryć pozostałą masą kiełbasianą.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40-45 minut.
Wierzch pieczeni można posmarować majonezem i udekorować gotowanymi startymi jajkami.
Komentarze