Pieczeń z białej kiełbasy i sera

4.51 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Hit Przepis dnia
  • 1 godz. 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Z białej kiełbasy można wyczarować wiele ciekawych dań,taka pieczeń będzie świetną przystawką na Wielkanocny stół,
pokrojona w plastry będzie smaczną wędliną do pieczywa.

  • 1 godz. 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kg surowej białej kiełbasy
    jajko
    majeranek
    sól
    pieprz
    240 g paluszków serowych(Twister)
Wystaw ocenę:

4.51 (200 ocen)

Pieczeń z białej kiełbasy i sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białą kiełbasę wyjąć z flaka,włożyć do miski dodać jajko, majeranek w razie potrzeby sól i pieprz do smaku,dokładnie wyrobić na gładką masę.
    Masę kiełbasianą podzielić na trzy części.
  • 2. Podłużną foremkę 12x 25 cm wysmarować tłuszczem dno wyłożyć jedną częścią masy na masie ułożyć w trzech rzędach paluszki serowe,przykryć druga częścią masy i znów ułożyć paluszki w trzech rzędach,przykryć pozostałą masą kiełbasianą.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40-45 minut.
    Wierzch pieczeni można posmarować majonezem i udekorować gotowanymi startymi jajkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować