Babeczki z białej kiełbasy

0 (0 ocen)

Babeczki z białej kiełbasy z powodzeniem zastąpią obiadowe kotleciki lub pulpety. Ich ciekawa forma świetnie prezentuje się na imprezowym stole. Babeczki mogą stanowić również niebanalną propozycję w wielkanocnym menu - podaną zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Składniki:

  • 1 kg białej kiełbasy surowej
    200 g serka topionego kremowego
    4 łyżeczki chrzanu tartego konserwowego (ze słoika)
    2 łyżeczki majeranku suszonego
    1 łyżeczka kminku całego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babeczki z białej kiełbasy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczki z białej kiełbasy 1. Serek, chrzan, majeranek oraz kminek dokładnie rozetrzeć.
  • Babeczki z białej kiełbasy 2. Kiełbasę wycisnąć z osłonek, dołożyć do sera z przyprawami. Całość wyrobić.
  • Babeczki z białej kiełbasy 3. Masę nałożyć do foremek (np. papierowe) na babeczki (średnica 5 cm). Foremki ułożyć w formie (28 x 38) wyścielonej papierem do pieczenia (niekoniecznie).
  • Babeczki z białej kiełbasy 4. Piec ok. 40 min (200 st. C).

Porady

Z podanej ilości składników wychodzi 18 babeczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Chrzan Kminek Majeranek Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować