Pomidorowe pikle

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pomidorki zamknięte w słoiczku na zimę, idealne do różnego rodzaju mięs i wędlin. Gorąco polecam bo są przepyszne.

  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg małych pomidorów
    2 i 1/2 szklanki octu
    główka czosnku
    8 szklanek wody
    2 papryczki chili
    6 łyżek cukru
    2 łyżki soli
    1 łyżka pieprzu mielonego
    1/2 opakowania przyprawy oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Pikle Dodatki

Pomidorowe pikle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidorki umyć, czosnek obrać a z papryczek usunąć pestki i umyć.
  • 2. Do garnka wlać wodę dodać ocet, sól oraz cukier. Zagotować i wyłączyć. Dodać pokrojone papryczki chili, pieprz oraz oregano.
  • 3. Do czystych słoiczków włożyć po ząbku czosnku i pomidorki. Wlać zalewę, tak aby przykryła pomidory. Słoiki zakręcić. Pasteryzować 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Czosnek Oregano Pieprz Pomidor Zioła

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować