Pikle

  • wyświetlono: 642 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Ogórki pyszne, polecam.

Świeca Urszula
  • 10 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

Ogórki – dowolna ilość

zalewa:
1 szklanka octu
3/4 szklanki cukru
3 szklanki wody
1 lyżka soli
koper
marchewka
1 cebula
kilka ziarenek pieprzu
kilka ziarenek ziela angielskiego
kilka ziarenek gorczycy

Sposób przygotowania przepisu:

Pikle

  • 1. Ogórki umyć, obrać ze skórki, pokroić w paski, lekko posolić i odstawić na 1 godz. Przygotować wyparzone słoiki. Układać ogórki w słoiki. Do każdego słoika włożyć koper, talarek cebuli, kilka plasterków marchewki,kilka ziarenek pieprzu, ziela angielskiego i gorczycy. Składniki zalewy: woda , ocet , cukier, sól zagotować . Gorącą zalewą zalać ogórki, zakręcić wieczka i pasteryzować 5 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

OgórkiMama mnie nauczyłaszkoła babciPrzetworypikle

Komentarze

Podobne przepisy

Pikle ogórkowe z kurkumą

Dodane przez: anusiakolodziej

Pikle ogórkowe z kurkumą

Pikle świetnie smakują, ale też...

Pikle po Warmińsku.

Dodane przez: weronika63

Pikle po Warmińsku

Jest to stary, przedwojenny przepis...

pikle w curry ogórkowe

Dodane przez: Bożena Z.

Pikle z ogórków w curry

Pikle z ogórków w przyprawie curry...

Mizeria z ogórków, jak pikle.

Dodane przez: weronika63

Mizeria z ogórków, jak pikle

Bardzo smaczna mizeria z ogórków,...

Kolorowe pikle

Dodane przez: AnetaSłużałek

Kolorowe pikle

Są bardzo dobre jako przystawka...

.

Dodane przez: Anitka0804

Pomidorowe pikle

Pomidorki zamknięte w słoiczku...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE