zalewa:
1 szklanka octu
3/4 szklanki cukru
3 szklanki wody
1 lyżka soli
koper
marchewka
1 cebula
kilka ziarenek pieprzu
kilka ziarenek ziela angielskiego
kilka ziarenek gorczycy
Sposób przygotowania przepisu:
Pikle
1.
Ogórki umyć, obrać ze skórki, pokroić w paski, lekko posolić i odstawić na 1 godz. Przygotować wyparzone słoiki. Układać ogórki w słoiki. Do każdego słoika włożyć koper, talarek cebuli, kilka plasterków marchewki,kilka ziarenek pieprzu, ziela angielskiego i gorczycy. Składniki zalewy: woda , ocet , cukier, sól zagotować . Gorącą zalewą zalać ogórki, zakręcić wieczka i pasteryzować 5 min.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze