• 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ogórki pyszne, polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ogórki – dowolna ilość

    zalewa:
    1 szklanka octu
    3/4 szklanki cukru
    3 szklanki wody
    1 lyżka soli
    koper
    marchewka
    1 cebula
    kilka ziarenek pieprzu
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    kilka ziarenek gorczycy
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Pikle

Pikle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyć, obrać ze skórki, pokroić w paski, lekko posolić i odstawić na 1 godz. Przygotować wyparzone słoiki. Układać ogórki w słoiki. Do każdego słoika włożyć koper, talarek cebuli, kilka plasterków marchewki,kilka ziarenek pieprzu, ziela angielskiego i gorczycy. Składniki zalewy: woda , ocet , cukier, sól zagotować . Gorącą zalewą zalać ogórki, zakręcić wieczka i pasteryzować 5 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować