Pomidorowe jajka z fasolką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Wegetariańska patelnia z jajem, pomidorami, fasolką i serem kozim. W 15 minut zrobimy pyszne danie do tego zdrowe i kolorowe. Uwielbiam takie sezonowe potrawy bo pachną latem, słońcem, czyli tym co najlepsze.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    3 pomidory duże
    1 cebula
    natka pietruszki, bazylia świeża
    5 dkg sera koziego
    20 dkg fasolki szparagowej
    kawałek chili
    sól, pieprz czerwony
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    olej rzepakowy
    przyprawa włoska
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Śniadanie

Pomidorowe jajka z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno kroję i przesmażam na oleju. Pomidory sparzam, obieram ze skórki i kroję. Dodaję do cebuli i przesmażam aż sok się zredukuje. Dodaję koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, papryczkę chili, przyprawę włoską. Fasolkę obieram i kroję na pół. Gotuję we wrzątku 7 minut aż będzie aldente. Odcedzoną dodaję do pomidorów, dodaję natkę pokrojoną i mieszam. Wbijam trzy jajka na środek, dodaję kawałki sera i pod przykryciem na wolnym ogniu smażę pięć minut aż jajka się zetnie. Przed podaniem posypuję bazylią, pieprzem i natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Jajka Pomidor Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować