Wegetariańska patelnia z jajem, pomidorami, fasolką i serem kozim. W 15 minut zrobimy pyszne danie do tego zdrowe i kolorowe. Uwielbiam takie sezonowe potrawy bo pachną latem, słońcem, czyli tym co najlepsze.
Pomidorowe jajka z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę drobno kroję i przesmażam na oleju. Pomidory sparzam, obieram ze skórki i kroję. Dodaję do cebuli i przesmażam aż sok się zredukuje. Dodaję koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, papryczkę chili, przyprawę włoską. Fasolkę obieram i kroję na pół. Gotuję we wrzątku 7 minut aż będzie aldente. Odcedzoną dodaję do pomidorów, dodaję natkę pokrojoną i mieszam. Wbijam trzy jajka na środek, dodaję kawałki sera i pod przykryciem na wolnym ogniu smażę pięć minut aż jajka się zetnie. Przed podaniem posypuję bazylią, pieprzem i natką.
Komentarze