Pomidorki koktajlowe z włoską nutką

4.47 (195 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna przekąska

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki :

    kilka garści pomidorków koktajlowych
    4-5 liści świeżej bazylii na słoik
    1 duży ząbek czosnku na słoik
    1 płaska łyżeczka ziaren kolorowego pieprzu na słoik
    1 łyżka oleju , także na słoik
    Zalewa :

    1 l wody
    1,5 szklanki octu spirytusowego 10 %
    2 szklanki cukru
    1,5 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.47 (195 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pomidorki koktajlowe z włoską nutką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na zalewę zagotowujemy i odstawiamy do ostudzenia . Pomidorki pozbawiamy zielonych szypułek , myjemy . Na spodzie układamy listki bazylii oraz pocięte ząbki czosnku , dodajemy pieprz ,wkładamy pomidorki dodajemy olej i zalewamy do pełna zimną zalewą . Pasteryzujemy w garnku z woda ,około 5 minut od zagotowania . Po wyjęciu , odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia . Przed degustacją , pozwólcie im przejść zalewą, przez przynajmniej tydzień .

Porady

Najlepiej smakują po kilku dniach aż wszystkie smaki się przegryza

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidorki koktajlowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Piknik Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować