Pomidorki koktajlowe z bazylią

3.33 (3 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

zimą będą jak znalazł jako zakąska

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 500 gram pomidorków koktajlowych

    na 1 słoik :
    5 liści bazylii
    1 ząbek czosnku
    1/2 łyżeczki ziaren pieprzu
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich

    ZALEWA

    1 litr wody
    1,5 szklanki octu
    2 szklanki cukru
    1 łyżka soli
Wystaw ocenę:

3.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pomidorki koktajlowe z bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory umyć.
    Oderwać szypułki.

    Składniki zalewy przełożyć do garnka.
    Zagotować i ostudzić.

    Pomidorki przełożyć do wyparzonych słoików.
    Do każdego słoika dodać listki bazylii, obrany i pokrojony w plastry czosnek, pieprz, olej i zioła prowansalskie.
    Zalać zimną zalewą.
    Dokładnie zakręcić.

    Pasteryzować 10 minut od momentu zagotowania.
    Odstawić do góry dnem.
    Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidorki koktajlowe Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować