Placuszki z marchewką i jabłkami

4.5 (167 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Doskonale nadają się na śniadanie dla dzieci

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże marchewki
    2 średnie jabłka
    3 duże jajka
    2 łyżki bułki tartej
    Łyżka cukru pudru
    Oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placuszki z marchewką i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i jabłka obieramy i ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach. Odciskamy sok. Dodajemy cukier, jajka i bułkę tartą. Formujemy placuszki i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju lub oliwie.

Porady

Doskonale nadaje się do placuszków pulpa z sokowirówki po wyciskaniu soku. Placuszki można podać z serkiem waniliowym lub posypane cukrem pudrem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować