Pyszny składnik do wielu potraw z mięsa czy ryb. U mnie na takie ziemniaczki każdy domownik się skusi, a polane masełkiem i posypane rozmarynem smakują wybornie.
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 kg ziemniaków
sól do gotowania
przyprawa do ziemniaków
świeży rozmaryn
wiórki masła
Ćwiartki ziemniaków pieczone z rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki obgotować w osolonej wodzie ok 20 minut, po tym czasie odcedzić i przełożyć do naczynia do zapiekania. Posypać przyprawą do ziemniaków, wiórkami masła i świeżymi igiełkami rozmarynu i pozostałe ziemniaki, rozmaryn, masło i przyprawa. Ziemniaki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut aż staną się złociste i chrupiące.
Porady
Ziemniaki najlepiej smakują z pieczonymi mięsami lub kefirem.
Komentarze