Placki z kaszy jaglanej ze szpinakiem serem i orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

smaczne zdrowe i sycace:) orzechy dodają chrupkosci i dzieki temu placki są orginalne w smaku-polecam

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • około 150 g kaszy jaglanej na sucho
    50 g szpinaku mrozonego
    40 g orzechów włoskich drobno posiekanych
    około 20 g startego żółtego sera
    1 łyzeczka suszonej natki
    sól
    zmielony biały pieprz
    1 jajko
    masło klarowane
    Na panierkę:
    1 jajko,
    bułka tarta
    ser starty na tarce drobno do posypania placków tuz po usmazeniu.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Placki Ser

Placki z kaszy jaglanej ze szpinakiem serem i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kaszę jaglaną ugotowac w osolonej wodzie pod przykryciem aż kasza wchłonie cały płyn. Po ugotowaniu odstawic do przestudzenia.
    Ostudzoną kaszę włożyć do miski.
    2. Szpinak rozmrozic,
    Orzechy drobniej posiekac.
    Ser zetrzec na tarce.
    3. Do ostudzonej kaszy dodac szpinak, orzechy , ser,oraz jajko , przyprawic do smaku dokładnie wymieszać.
    Uformować okrągłe placki-kotlety. Obtoczyć najpierw w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej.
    Placki smazyc na maśle klarownym narumiano z obu stron. Po usmazeniu odsączyc na papaierowym ręczniku, Przed podaniem posypac drobno startym zółtym serem, Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kasza jaglana Orzechy Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować