Pikantna zupa rybna z warzywami

5 (4 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jakoś wcześniej nie było okazji by zjeść zupę rybną , tym razem nie tylko zjadłam ale obiecałam sobie , że to nie ostatni raz :) Bardzo smaczna , pikantna , aromatyczna , z dostępnych składników , szybka w przygotowaniu , zdrowa ...

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g ryby , u mnie morszczuk
    2 marchewki
    1 pietruszka
    4 ziemniaki
    kawałek selera
    1 cebula
    2 łyżki masła
    sok z 1/2 cytryny
    1/2 łyżeczki harissy
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    2 ząbki czosnku
    2 listki laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    sól i pieprz do smaku
    koperek
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Zupa rybna

Pikantna zupa rybna z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikantna zupa rybna z warzywami 1. Filety myję , osuszam , kroję w paski . Warzywa obieram , myję , osuszam .
  • 2. Na maśle szklę pokrojoną w kostkę cebulę , dodaję pokrojoną w kostkę marchewkę , seler , marchewkę , podsmażam , dodaję listki laurowe , ziele angielskie , ciepłą wodą , gotuję 10 minut , dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki , gotuję 10 minut , dodaję rybę i na małym płomieniu gotuję 5 minut .
  • 3. Do zupy dodaję koncentrat pomidorowy , przeciśnięty przez praskę czosnek , harissę , doprawiam solą i pieprzem , delikatnie mieszam , gotuję 3-4 minuty , doprawiam sokiem z cytryny , podaję osypaną koperkiem :)

Porady

Bardzo trzeba uważać by nie ryba nie rozpadła się przy mieszaniu .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować