Jesienna zupa rybna z mintajem i tartymi warzywami

3.75 (4 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sycąca i bardzo pożywna zupka z filetem z mintaja,gorąco polecam.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mintaja
    1 cebula
    2 ziemniaki
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 seler
    1 por
    1 l bulionu jarzynowego
    pomidory z puszki
    sól i pieprz
    oregano
    słodka papryka
    2 łyżki masła
    garść posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

3.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa rybna

Jesienna zupa rybna z mintajem i tartymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki,pietruszkę i selera obrać ,a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora pokroić wzdłuż na 4 części, następnie w paski,a cebulę drobno posiekać.Ziemniaki pokroić w kostkę.
    Rozgrzać masło,wrzucić cebulę,pora i chwilę smażyć.Po 4 minutach dodać pietruszkę,selera i marchewki.Doprawić całość przyprawami i wymieszać,dalej smażąc.Następnie wlać gorący bulion ,pomidory w puszce i dodać ziemniaki,gotować 15 minut.
    Fileta pokroić w kostkę, doprawić solą,dodać do zupy i gotować jeszcze 10 minut.
    Na koniec posypać koperkiem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować