Pikantna zupa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Gęsta, pożywna zupa. Po zjedzeniu jednej porcji, to nawet nie bardzo ma się ochotę na drugie danie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl. czerwonej soczewicy
    2 średnie marchewki
    1 pietruszka korzeń
    1 cebula
    1/2 pora
    1 papryczka chili
    3 ząbki czosnku
    2 cm kłącza imbiru
    4-5 kulek mrożonego szpinaku
    przyprawy: sól, pieprz, kumin, 1 łyżka "Vegety", 2 listki laurowe, 4 kulki ziela angielskiego
    kilka łyżek oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pikantna zupa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i chili drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Imbir zetrzeć na tarce. Wymienione warzywa poddusić w garnku na oleju. Dodać pokrojoną marchewkę i soczewicę. Smażyć jeszcze 1-2 minuty. Wlać 1,5-2 l wody. Dodać pokrojone pozostałe warzywa i kulki szpinaku. Dorzucić przyprawy. Gotować 20-25 minut licząc od chwili, gdy zupa zacznie wrzeć. Po ugotowaniu zmiksować blenderem. Można odłożyć część ugotowanych warzyw do dekoracji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować