Pikantna sałatka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pomysł na poniższą sałatkę przyszedł mi do głowy, gdy zobaczyłam jakie mam zapasy w lodówce. Gdy ją zrobiłam, została zjedzona od razu. Szczególnie zasmakowała mężowi. Będę ją robić częściej. Dzielę się tym przepisem dlatego, że sałatka jest niskokaloryczna, lekko pikantna (co bardzo lubimy), wartościowa odżywczo, no i bardzo smaczna.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100-150 g ryżu parboiled
    1/2 opakowania fety
    1/2 czerwonej cebuli
    1 papryczka chilli
    1 ząbek czosnku
    100 g kiełbasy krakowskiej
    1/2 puszki zielonego groszku
    sos winegret:
    3 łyżki oliwy extra virgin
    3 łyżki soku z cytryny
    sól, pieprz, papryka ostra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Pikantna sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Kiełbasę, cebulę, umytą papryczkę i fetę pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać ostudzony ryż i zielony groszek. Całość polać sosem winegret. Wymieszać i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować