Słodka zupa pikantna

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zupa w której nie zabraknie warzyw zacierek i posmaku pomidorów. Szybka do wykonania i bardzo smaczna.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 litry bulionu drobiowego
    5 marchewek
    0,5 szklanki groszku konserwowego
    0,5 szklanki zacierki makaronowej
    1 papryka czerwona
    2 papryczki ostre
    6 pieczarek
    1 cebula
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki masła
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Słodka zupa pikantna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Słodka zupa pikantna 1. Na maśle szklę pokrojoną cebulę, dodaje obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę, przysmażam. Dodaje pokrojone i oczyszczone papryki, przysmażam, dodaje pokrojone pieczarki, przysmażam. Zalewam bulionem, gotuje do miękkości, wsypuje zacierki, mieszam, gotuje 5 minut, dodaje koncentrat pomidorowy. Próbuję, doprawiam solą i pieprzem. Podaję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przyprawy Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować