Pikantna zupa grzybowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zup grzybowych jadam wiele, tą wyróżnia to że jest ostra i porządnie grzeje. Grzyby już się pokazały, może i ten rok obrodzi, w te aromatyczne cuda natury.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litr bulionu warzywno- mięsnego
    30 dag. grzybów leśnych
    1 cebula
    2 łyżki masła
    1/2 szklanki śmietany ukwaszonej
    1 łyżka mąki
    2 łyżki suszonych pomidorów z czosnkiem
    1/2 łyżeczki przyprawy Harissa
    2 papryczki ostre
    2 listki laurowe
    sól i pieprz do smaku
    szczypiorek do posypania wedle uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pikantna zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Cebulę i grzyby kroję, podsmażam na maśle, zalewam bulionem, dodaje listki laurowe, pokrojoną papryczkę bez ziaren, suszone pomidory, gotuję ok. 20 minut. Po tym czasie zupę zaprawiam zmieszaną mąką ze śmietaną, mieszam, doprowadzam do zagotowania, przyprawiam pozostałymi przyprawami. Podaję z makaronem, posypaną szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować