Zupa warzywna pikantna

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Po świętach już dość było tych tłustych i kremowych ciast, teraz trzeba trochę zmienić swój jadłospis na lżejszy i dziś proponuję smaczną zupkę warzywną.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta pekińska - 0,5 szt
    papryka czerwona - 1 szt
    pomidory - 3 szt
    seler - kawałek
    cebula - 2 szt
    listek laurowy - 2 szt
    ziele angielskie - 4 ziarna
    oliwa z oliwek
    majeranek
    papryka ostra - szczypta
    papryka słodka - 1 łyżeczka
    sól i pieprz
    woda - 0,5 szkl
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa warzywna pikantna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską drobno pokroić, przełożyć do garnka, zalać wodą dodać liście i ziarenka ziela angielskiego, gotować na wolnym ogniu z 5 minut.
  • 2. Selera obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
    Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne pokroić w kostkę.
    Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na rumiano na oliwie z oliwek.
  • 3. Następnie do cebuli dodać seler , paprykę i przyprawy, smażyć jeszcze razem przez chwilę.
    Dodać na samym końcu pomidory pokrojone w kostkę i dokładnie wymieszać, chwilę razem podsmażyć.
    Całość z patelni przełożyć do garnka i poddusić 2 minuty.
    Podawać zaraz po przygotowaniu, posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować