Pikantna grzybowa z pastą curry i kaszą

0 (0 ocen)

  • 18 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Rozgrzewająca zupa grzybowa z pastą curry i sosem paprykowym. Do zupy dodałam kasze jęczmienną przez co zupa jest jeszcze bardziej syta.

  • 18 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:

    2 marchewki

    1 kawałek korzenia selera

    1 por biała część

    2 ziemniaki

    1 pietruszka korzeń

    40 dkg podgrzybków

    1 cebula

    3 łyżki kaszy jęczmiennej

    sól, pieprz czarny i czerwony

    1 łyżeczka majeranku

    3 łyżeczki sosu paprykowego ostrego

    2 łyżki pasty curry

    2 łyżki śmietany 18 % do zup

    natka pietruszki

    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa grzybowa

Pikantna grzybowa z pastą curry i kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, por kroje i przesmażam na oleju. Dodaję pastę curry. Marchewkę, ziemniaki, seler, pietruszkę kroję w kostkę, i przesmażam z cebulą dalej. Wlewam dwa litry wody, wsypuję kaszę i gotuję na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie. Na końcu dodaję sos paprykowy, sól, pieprz. Grzyby kroję przesmażam na osobnej patelni na oleju. Dodaję do zupy, doprawiam majerankiem, zagotowuję. Śmietanę rozrabiam z niewielka ilością zupy w kubku. Wlewam do garnka, mieszam i już nie gotuję. Podaję z natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podgrzybki Marchewka Kasza jęczmienna Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować