Pierogi z twarogiem na słono

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

smaczne:)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto na pierogi:
    około 3, 5 szklanki maki pszennej
    1 jajko
    odrobina oliwy z oliwek (tak około 3 łyzeczki)
    gorąca woda
    szczypta soli

    Nadzenie serowe :
    500 gr twarogu półtłustego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    Omasta:
    2 cebule
    oliwa z oliwek ,
    suszona natka
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Ser

Pierogi z twarogiem na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Twaróg półtłusty umieścic w misce i dokładnie rozgniesc np .widelcem na papkę , dodac sól do smaku i troche pieprzu, wymieszać.
    2. Mąkę, olej i jajko i szczyptę soli umieścic na stolnicy, dodac gorącą wodę i wyrobić elastyczne ciasto. Nastepnie rozwałkować , i wukrawac kółka a nastepnie nakładać nnadzenie twarogowe, dokładnie zlepiać.
    Pierogi wrzucac do wrzącej i lekko osolonej wodzie około 3-4min od wypłynięcia.
    3. Cebulę na omaste pokroić w plasterki, jesli jest duzą , to posiekać.
    Na niewielkiej ilosci oliwy zarumienic posiekana celulę dodac pieprz i suszona natkę.
    Pierogi okrasic zeszklona cebulą , smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować