Pierogi z twarogiem na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Twaróg półtłusty umieścic w misce i dokładnie rozgniesc np .widelcem na papkę , dodac sól do smaku i troche pieprzu, wymieszać.
2. Mąkę, olej i jajko i szczyptę soli umieścic na stolnicy, dodac gorącą wodę i wyrobić elastyczne ciasto. Nastepnie rozwałkować , i wukrawac kółka a nastepnie nakładać nnadzenie twarogowe, dokładnie zlepiać.
Pierogi wrzucac do wrzącej i lekko osolonej wodzie około 3-4min od wypłynięcia.
3. Cebulę na omaste pokroić w plasterki, jesli jest duzą , to posiekać.
Na niewielkiej ilosci oliwy zarumienic posiekana celulę dodac pieprz i suszona natkę.
Pierogi okrasic zeszklona cebulą , smacznego:)
Komentarze