Pierogi z pastą z pieczarek i soczewicy zielonej

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób

Równie pyszna co tradycyjne:)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Ciasto:

    270 g mąki orkiszowej

    Ok. 150 ml wody

    1/2 łyżeczki soli

    Farsz :

    230 g pieczarek

    145 g ugotowanej soczewicy zielonej

    100 g cukinii

    120 g cebuli

    1 łyżka oleju

    Sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z pastą z pieczarek i soczewicy zielonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz:

    Pieczarki, cukinię i cebulę pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać pieczarki i cukinię,dusić do miękkości. Na koniec dodać soczewicę i dusić jeszcze 2-3 minuty. Zdjąć z ognia i doprawić do smaku. Ostudzić i zblendować na gładko.
  • 2. Ciasto:

    Do miski dodać mąkę, sól i wodę. Wyrobić na gładkie ciasto. Odłożyć na 15 minut.
  • 3. Wykonanie:

    Ciasto rozwałkować na cienki płat i ringiem o średnicy 9 cm wykroić krążki. Na każdy kłaść po łyżeczce farszu i zlepić.

    Gotować w osolonym wrzątku do wypłynięcia na powierzchnię.

    Smacznego.

    Z podanych składników wyszło mi 30 sztuk pierogów, po około 46 kcal jeden.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soczewica zielona Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować