Pierogi z pastą z pieczarek i soczewicy zielonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz:
Pieczarki, cukinię i cebulę pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać pieczarki i cukinię,dusić do miękkości. Na koniec dodać soczewicę i dusić jeszcze 2-3 minuty. Zdjąć z ognia i doprawić do smaku. Ostudzić i zblendować na gładko.
2.Ciasto:
Do miski dodać mąkę, sól i wodę. Wyrobić na gładkie ciasto. Odłożyć na 15 minut.
3.Wykonanie:
Ciasto rozwałkować na cienki płat i ringiem o średnicy 9 cm wykroić krążki. Na każdy kłaść po łyżeczce farszu i zlepić.
Gotować w osolonym wrzątku do wypłynięcia na powierzchnię.
Smacznego.
Z podanych składników wyszło mi 30 sztuk pierogów, po około 46 kcal jeden.
Komentarze