Mam dla was kolejny przepis jako danie obiadowe a są to pierogi z mięsa które gotowaliśmy w rosole, po przepis zapraszam pod podanym linkiem na mojego bloga
25 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 kg skrzydełek drobiowych z rosołu,
1 ćwiartka z kurczaka również z rosołu,
4 małe marchewki,
2 małe korzenie pietruszki,
2 plastry selera korzeń,
1 średnia cebula opalona i ugotowana w rosole,
3 łyżki rosołu,
2 łyżki oleju,
1 cebula surowa,
1 ząbek czosnku,
0,5 łyżki przyprawy do mięsa,
1 surowe jajko rozmiar M,
0,5 łyżki soli drobnej
Pierogi z mięsa z rosołu z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wyjęte z rosołu mięso odstawić aby ostygło a następnie oddzielić mięso od kości
2.Oddzielone od kości mięso zmielić dodać całe jajko, przyprawy, czosnek pokrojony drobno oraz cebulę podsmażoną na lekko brązowy kolor. Całość wyrobić ręką na jednolitą masę
3.Gdy farsz mięsny przygotowany wtedy przygotować ciasto na pierogi, na każdy krążek nakładać solidną łyżeczkę farszu i sklejać dowolnie, posklejane ułożyć na ścierce. do gotującej osolonej wody wkładać pierogi i od czasu wypłynięcia na wierzch gotować przez 3 - 5 minut
4.Gotowe pierogi można podać z czym kto ma ochotę ja moje podałam z podsmażoną dymką i szczypiorem oraz kiełbasą
Komentarze