Pierogi z mięsa z rosołu z warzywami

3 (3 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mam dla was kolejny przepis jako danie obiadowe a są to pierogi z mięsa które gotowaliśmy w rosole, po przepis zapraszam pod podanym linkiem na mojego bloga

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek drobiowych z rosołu,
    1 ćwiartka z kurczaka również z rosołu,
    4 małe marchewki,
    2 małe korzenie pietruszki,
    2 plastry selera korzeń,
    1 średnia cebula opalona i ugotowana w rosole,
    3 łyżki rosołu,
    2 łyżki oleju,
    1 cebula surowa,
    1 ząbek czosnku,
    0,5 łyżki przyprawy do mięsa,
    1 surowe jajko rozmiar M,
    0,5 łyżki soli drobnej
Wystaw ocenę:

3 (3 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z mięsa z rosołu z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierogi 1. Wyjęte z rosołu mięso odstawić aby ostygło a następnie oddzielić mięso od kości
  • pierogi 2. Oddzielone od kości mięso zmielić dodać całe jajko, przyprawy, czosnek pokrojony drobno oraz cebulę podsmażoną na lekko brązowy kolor. Całość wyrobić ręką na jednolitą masę
  • pierogi 3. Gdy farsz mięsny przygotowany wtedy przygotować ciasto na pierogi, na każdy krążek nakładać solidną łyżeczkę farszu i sklejać dowolnie, posklejane ułożyć na ścierce. do gotującej osolonej wody wkładać pierogi i od czasu wypłynięcia na wierzch gotować przez 3 - 5 minut
  • pierogi 4. Gotowe pierogi można podać z czym kto ma ochotę ja moje podałam z podsmażoną dymką i szczypiorem oraz kiełbasą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować