Pierogi z mięsem z rosołu

5 (182 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne, aromatyczne i syte pierogi z farszem wypełnionym po brzegi. Ja miałam akurat pozostałości z rosołu i wykorzystałam je w ten sposób, w mojej kuchni nic się nie zmarnuje a pierożki są przepyszne!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    300 g mąki pszennej
    ok 230 ml ciepłej wody
    szczypta soli
    3 łyżki oleju

    Farsz:
    250 g mięsa z rosołu
    4 pieczarki
    masło klarowne
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Pierogi z mięsem z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Pieczarki umyć, pokroić i zeszklić na maśle. Następnie wraz z mięsem zmielić w maszynce do mięsa. Przyprawić do smaku.
  • pierogi 2. Składniki na ciasto zagnieść na stolnicy, cienko rozwałkować wykrawać kółka od szklanki. Nakładać farsz i zlepiać pierożki.
  • 3. Wodę w garnku zagotować z odrobiną soli. Wrzucać pierogi do wrzątku i gotować ok 3-4 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło klarowane Mięso Mąka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować