Kotleciki z mięsa z rosołu

4.37 (235 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tym razem mięso z rosołu zostało przerobione na super smaczne kotleciki. Możemy podać je z ulubionym sosem i/lub surówką

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na około 8 kotletów
    2 ćwiartki z kurczaka
    marchew + pietruszka + cebula z rosołu
    1/2 zeszklonej cebuli
    1 jajko
    sól , pieprz do smaku
    szczypta kurkumy
    bułka tarta do obtoczenia kotletów
Wystaw ocenę:

4.37 (235 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki z mięsa z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oddzielamy od kości i siekamy nożem na desce do krojenia. Tak samo postępujemy z warzywami z rosołu. Całość przekładamy do miski, dodajemy wcześniej zeszklona cebulkę, przyprawy oraz jedno całe jajko. Mieszamy widelcem starając się jakby nim rozgniatać całość do uzyskania takiej pasty mięsnej.
  • 2. Formujemy małe kotlety i panierujemy je w bułce tartej. Obsmażamy na oleju na złotą pamiętając by po usmażeniu odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować