PIEROGI Z FARSZEM KIEŁASIANYM MORTADELA

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przepis na farsz mam od mojej przyjaciółki Elżbiety oczywiście trochę prze ze mnie zmodyfikowany cała reszta przepisu w pełni jest moja

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki na farsz:
    400 g kiełbasy mortadela,
    2 łyżki skwarek ze słoniny,
    1 łyżka keczup łagodny,
    2 średnie cebule,
    2 łyżki drobnego szczypiorku
    ciasto na pierogi:
    2 szklanki mąki pszennej,
    1 szczypta soli drobnej,
    0,5 szklanki mocno ciepłej wody,
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z farszem kiełasianym mortadela - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Początkowo przygotować farsz z kiełbasy zwanej mortadela czyli tak: kiełbasę zmielić przez maszynkę a następnie dodać pozostałe składniki oraz ostygniętą przesmażoną cebulę i wszystko dokładnie wymieszać, odstawić a w międzyczasie przygotować ciasto na pierogi
  • 2. Gotowe ciasto wyłożyć na stolnicę i rozwałkować dość cienko, następnie wycinać szklanką kółka po czym nakładać przygotowany farsz. przygotowane już pierogi gotować w osolonej wodzie przez 2 minuty od czasu wypłynięcia na wierzch. Podawać z ulubioną okrasą kto jaką lubi
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować