Smażona mortadela

  • wyświetlono: 7258 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 7

Doskonała propozycja jako samodzielne danie na śniadanie lub kolację. Może być też wykorzystana jako kotlet do obiadu.

jolcia
  • 10min

Składniki

- 500g mortadeli
- 2 jajka
- bułka tarta
- olej
- sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Smażona mortadela

  • 1. Mortadelę kroimy na grube plastry ok 2cm.
  • 2. Plastry obtaczamy w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem.
  • 3. Panierujemy w bułce tartej.
  • 4. Smażymy na patelni na rumiany kolor z obu stron.

Porady

Podawać z keczupem lub sosem czosnkowym.
Doskonałe danie jako kotlet do obiadu z ziemniakami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmortadelakotlet

Komentarze

Podobne przepisy

Amur smażony

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Amur smażony

Takie pyszne Amury hoduje mój szwagier,...

kotleciki z mortadeli

Dodane przez: mariosylwia

Kotleciki z mortadeli

Tani przepis na prosty obiad :-)

Kotlety nadziewane z mortadeli

Dodane przez: kasmat

Nadziewane kotlety z mortadeli

Niedrogi, szybki i smaczny obiad

Roladki serowe z mortadeli

Dodane przez: anita176

Roladki serowe z mortadeli

Szybkie i tanie danie obiadowe

Mintaj smażony

Dodane przez: kasia_m86

Mintaj smażony

Mintaj to zdrowa ryba, która zawiera...

Mintaj smazony

Dodane przez: ewaeu

Mintaj smażony

Bardzo smaczna ryba.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE