Smażona mortadela

5 (140 ocen)

  • 10 min

Doskonała propozycja jako samodzielne danie na śniadanie lub kolację. Może być też wykorzystana jako kotlet do obiadu.

  • 10 min

Składniki:

  • - 500g mortadeli
    - 2 jajka
    - bułka tarta
    - olej
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Smażona mortadela - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mortadelę kroimy na grube plastry ok 2cm.
  • 2. Plastry obtaczamy w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem.
  • 3. Panierujemy w bułce tartej.
  • 4. Smażymy na patelni na rumiany kolor z obu stron.

Porady

Podawać z keczupem lub sosem czosnkowym. Doskonałe danie jako kotlet do obiadu z ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mortadela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować