Mortadela smażona

4.94 (177 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Szybki obiad!

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • ok 40 dag mortadeli
    jajko
    mąka, bułka tarta do panierowania
    tłuszcz do smażenia
    szczypta wegety
Wystaw ocenę:

4.94 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mortadela smażona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pokrojona martadela 1. Mortadele pokroić na plasterki gr 1 cm.
  • Opanierowana martadela 2. Jajko rozmieszać, dodać szczyptę wegety. Mortadele opanierować w mące, kolejno w jajku i bułce tartej.
  • Smażenie 3. Mortadelę smażyć na gorącym tłuszczu.
  • Obiad 4. Podawać z ziemniakami i dodatkiem np. mizerią.

Porady

Mortadelę smażoną podawać z ugotowanymi ziemniakami i dodatkiem np. mizerią http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/mizeria-ogorek-ze-smietana

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mortadela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować