Pierogi z bobem i kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne pierogi. Moja rodzina je uwielbia.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    mąka 2 i 1/2 szk,
    letnia woda ok. 1 szk,
    olej 2 łyżeczki,
    sól,
    Farsz:
    bób 30 dag,
    kiełbasa 15 dag,
    cebula 1 szt,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia,
    Ponadto:
    masło,
    posiekany koperek,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z bobem i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić, obrać i rozdrobnić widelcem. Cebulę obrać i posiekać, kiełbasą pokroić w drobną kostkę. Na patelni, na oleju podsmażyć najpierw cebulę, następnie dodać kiełbasę i chwilę razem smażyć. Całość przełożyć do bobu. Farsz doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować i za pomocą szklanki wycinać kółka. Na środek każdego kółka nakładać farsz i sklejać pierogi. Pierogi wrzucać do gotującej się, lekko osolonej wody. Po wypłynięciu gotować jeszcze około 3 minuty.
    Pierogi podawać odsmażone na maśle posypane posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować