Krokiety z pieczarkami

4.33 (3 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam pyszne krokiety z nadzieniem pieczarkowym. Świetnie nadają się do barszczu.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Naleśniki:
    jajka 3 szt,
    mąka 2 szk,
    mleko 1 szk,
    woda 1 szk,
    olej 2 łyżki,
    sól,
    pieprz,
    Farsz:
    pieczarki 1 kg,
    cebula 2 szt,
    sól,
    pieprz,
    Dodatkowo:
    jajka 2 – 3 szt,
    bułka tarta,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Ciasto naleśnikowe

Krokiety z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka na naleśniki wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, olej, sól oraz pieprz. Całość dokładnie zmiksować. Patelnię natrzeć olejem i nakładać porcję ciasta. Usmażyć naleśniki.
    Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju, dodać pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki i smażyć do miękkości. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Farsz ostudzić i rozdrobnić blenderem.
    Na środku każdego naleśnika rozsmarować farsz. Dwa przeciwległe brzegi złożyć do środka i każdy naleśnik zwinąć w rulon Jajka rozmieszać widelcem. Każdego krokieta obtaczać w jajku, następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować