Piernikowe toffi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo słodki deser w sam raz, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego.

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1) 400 g białej czekolady
    2) 400 g mleka skondensowanego słodzonego
    3) ok. 20 pierniczków w czekoladzie
    4) pół łyżeczki cynamonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Piernik Desery Toffi

Piernikowe toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wkładamy połamaną białą czekoladę, wlewamy mleko skondensowane, dodajemy cynamon i wszystko podgrzewamy cały czas mieszając, aż czekolada rozpuści się, a masa trochę zgęstnieje. Odstawiamy aż masa trochę ostygnie.
  • 2. Pierniczki siekamy na małe kawałeczki.
  • 3. Formę o wymiarach 25x15 cm wykładamy folią spożywczą. Na dno wysypujemy połowę pokrojonych pierniczków i zalewamy je czekoladową masą. Na wierzch wysypujemy pozostałe pierniczki i lekko wciskamy je w masę. Tak przygotowane toffi wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc aż masa stężeje. Po tym czasie zastygłą masę mleczno-piernikową kroimy na małe kwadraciki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować