Piernikowe bałwanki

4.49 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybkie w wykonaniu, potrzebujemy tylko odrobinkę czasu na zaschnięcie lukru, ale efekt końcowy ucieszy niejedno oko.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 15 okrągłych pierniczków w białej polewie
    5 herbatników maślanych
    5 delicji
    5 kostek czekoladek piernikowych - Domino
    5 paluszków sezamowych
    5 żelków sznurków

    PONADTO:

    lukier
    czerwony barwnik
    2 kostki czekolady gorzkiej
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Piernik Ciastka

Piernikowe bałwanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na herbatniki maślane przykleić na gęstym lukrze 3 pierniczki - jeden na drugim. Pozostawić na chwilę do wyschnięcia.
  • 2. Za pomocą lukru przymocować na głowie bałwanka delicję i kostkę piernikową Domino, jako kapelusik.
  • 3. Paluszki przykleić na lukrze do herbatnika i delikatnie bokiem do delicji.
  • 4. Z żelków sznurków zawiązać szaliczki.
  • 5. Oczy i guziki zrobić z roztopionej gorzkiej czekolady.
  • 6. Zmieszać trochę lukru z czerwonym barwnikiem i zrobić bałwankom noski.
  • 7. Całość oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.47 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

ferrero

To może cię zainteresować