Piernikowe ludki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Więcej na blogu.

  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka pszenna luksusowa: 1 kilogram
    - jajka cale: 3 sztuki
    - miodu naturalnego: 250 gramów
    - cukier: 259 gramów
    - margaryna 1 kostka: 1 opakowanie
    - soda oczyszczona: 2 łyżeczki
    - kakao w proszku: 1 łyżka
    - przyprawa korzenna do piernika: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Piernikowe ludki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miód, cukier, margarynę, przyprawy i smalec roztopić w garnku, tak aby uzyskać jednolitą masę. Całość zostawić do ostygnięcia. Jajka ubić, następnie połączyć z mąką i sodą oczyszczona, rozpuszczoną w jednej łyżeczce wody. Całość wymieszać i połączyć z płynną, ostygniętą masą. Z rozwałkowanego, podsypanego mąką ciasta wycinać pierniczki na grubość około 3 mm. Piec w temperaturze 180ºC przez 8-10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.47 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

ferrero

To może cię zainteresować