Pieczony boczek z rozmarynem i marchewką

4.46 (13 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bomba kaloryczna to fakt,ale jak się nie skusić na taki pyszny,mięciutki kawał boczku :) Musisz to spróbować.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 boczku
    2 ząbki czosnku, posiekane
    3 łyżeczki soli gruboziarnistej morskiej
    gałązka rozmarynu
    1 łyżka oleju
    kilka młodych marchewek
    1 łyżka majeranku
    ¼ łyżeczki pieprzu
    garść ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.46 (13 ocen)

Pieczony boczek z rozmarynem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • boczek 1. Boczek dokładnie umyj i osusz.Czosnek obierz,przeciśnij i zmieszaj z solą. Wszystko wymieszaj z olejem, majerankiem i pieprzem. Marynatą nasmaruj boczek,zrób nacięcia i powkładaj ziele angielskie.Przykryj folią,a następnie wstaw na noc do lodówki.Marchewki obierz i razem z rozmarynem umieść w rękawie do pieczenia.
    Piecz w rozgrzanym piekarniku w 180ºC, przez 1,5godziny. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować