Pieczony boczek z marynatą musztardową

5 (6 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna domowa wędlina na kanapki.Ma milion kalorii ale jest obłędnie aromatyczny i mięciutki.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 boczku
    2 ząbki czosnku, posiekane
    3 łyżeczki soli gruboziarnistej morskiej
    3 łyżki musztardy
    1 łyżka oleju
    1 łyżka majeranku
    ¼ łyżeczki pieprzu
    garść ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

5 (6 ocen)

Pieczony boczek z marynatą musztardową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek dokładnie umyj i osusz.Czosnek obierz,przeciśnij i zmieszaj z solą. Wszystko wymieszaj z musztardą, olejem, majerankiem i pieprzem. Pastą nasmaruj boczek,zrób nacięcia i powkładaj ziele angielskie.Przykryj folią,a następnie wstaw na noc do lodówki.
    Piecz w rękawie w rozgrzanym piekarniku w 180ºC, przez 1,5godziny. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować