Pieczeń ze schabem, pieczarkami i watróbką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna pieczeń z dodatkiem schabu, pieczarek i wątróbki. Doskonała na ciepło do ziemniaków lub kasz lub na zimno np. do pieczywa.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g. mielonej szynki
    4 plastry surowego schabu
    5 wątróbek drobiowych
    20 dag. pieczarek
    2 łyżki masła
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    4 jajka
    4 łyżki bułki tartej
    3 posiekane ząbki czosnku
    2 łyżki przyprawy do mięs
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    długa wąska blaszka wyłożona papierem do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Wątróbka Dodatki

Pieczeń ze schabem, pieczarkami i watróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Na maśle podsmażam pokrojone pieczarki, studzę. Plastry schabu kroję w paski. Wątróbkę parzę w gotowanej wodzie ok. 10 minut, studzę, kroję w sporą kostkę. Do mielonego mięso dodaję pieczarki, schab , wątróbkę, czosnek, natkę pietruszki, jajka, bułkę tartą, przyprawę do mięs, dwie szczypty pieprzu, ok. trzy szczypty soli, mieszam.
  • jk 2. Połączone składniki wkładam do foremki i piekę ok. jedna godzinę w temperaturze 180 stopni. Pieczeń studzę ok. 20 minut i wyjmuje z foremki, jeśli podaję na ciepło to kroję w spore plastry, jeśli na zimno, studzę, wstawiam do lodówki , kroję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować